Motivatie

20 nov. 2011

Noua Republică - primul tău partid!


La un moment dat ajunsesem să-mi urăsc țara, până când m-am lămurit că nu țara, ci oamenii sunt cei ce o distrug sau o sfințesc. Orașele, comunitățile, în sine, nu au nimic găunos ci oamenii care o compun. Speranța noastră este că răul vine din obrăznicia, tupeul și vehemența cuibărită într-o minoritate hulpavă. Dacă o misiune ne-am asumat pentru pentru viitorul apropiat, este descoperirea celor care, din bun simț, au stat mereu de-o parte. Apoi, să descoperim printre aceștia, și pe cei ce, în plus, au responsabilitate, curaj și tenacitate, pentru ca laolaltă să punem răul cu botul pe labe ...

Ce invitație mai bună la cetățenie activă, la acțiune politică vreți?

Justiția începe să își facă treaba iar ei sunt speriați, bulversați și preocupați să scape. Vom vedea în zilele ce vor urma cum nimicul din "omul politic" va genera trădarea cârdășiei pe care și-au fundamentat frauduloasele ascensiuni "politice*", acumulările de avere și osânză.  Acum e momentul să ne luăm țara înapoi ! PSD, PC, PNL, PD-L sunt niște mere mari, frumoase dar putrede și goale de conținut. Cei câțiva potentați, baroni locali, experții electorali, șulfele de partid, clientul lor "politic", sponsorul veros, acum sunt loviți de DNA. Credeți că ceva ne mai stă în cale? Nu e vreme de dezbateri sterile, de îndoieli metafizice. Acum trebuie să facem calcule și să trecem rapid la acțiune.

Noua Republică devine partid politic, un ALTFEL de partid politic decât merele găunoase pe care le știm. Fiecare dintre noi trebuie să ne punem ideile și rațiunea în slujba acestei construcții. Vremea când stăteam deoparte și criticam a trecut, acum trebuie să punem mâna și să facem ceea ce ei nu au vrut să facă!

La fiecare 5-7 zile fiecare grup local al Noii Republici se dublează. Cetățenia activă s-a pus în mișcare. Dezbaterea este cuvântul cheie. Fiecare în parte avem idei bune, laolaltă ideile devin geniale! Aplicarea lor ulterioară nu mai ține de bunăvoința lor, ci de voința noastră!

Noua Republică este, pentru mulți dintre noi, primul nostru partid! DEMOCRAȚIA, POLITICA, VOTUL, sunt noțiuni, în sine, frumoase dar pe care găinarii, oportuniștii, șmecherii zilei și clientela lor le-au terfelit prin noroi. Pentru mulți dintre voi Noua Republică va fi primul partid. Voi ați stat peste 21 de ani de-o parte pentru că nu v-a plăcut ce vedeați petrecându-se în "politica" lor, în ceea ce ei au vrut să credem că înseamnă politică. Câțiva dintre voi v-ați implicat crezând că puteți dilua mârșăvia dar v-ați ales cu hainele zdrelite, cu vocile răgușite. Ei v-au privit prin geamul fumuriu al limuzinelor în timp ce voi  lipeați afișele kitschoase în campaniile lor zgomotoase. Singura voastră soluție este o altă construcție. 

Cum va fi Noua Republică? Nu știu, cei ce o vor construi încă se adună. Ce știm cu certitudine este că:
  1. Fundamentul noii republici va fi CETĂȚEANUL ACTIV.
  2. În Noua Republică dreptul la opinie, la susținerea argumentativă a propriei opinii, nu mai este doar un drept ci o OBLIGAȚIE.
  3. Structura Noii Republici va fi una PLATĂ. Nu organizații de femei, tineri, pensionari, etc, șefi de grup, șefi de șefi de grup, maeștri ai manipulării și reprezentării "dezinteresate".
  4. Membrii ei sunt au drepturi EGALE și puternice. Primul și ultimul venit, membrii și liderii săi au aceleași drepturi.
  5. Liderii Noii Republici vor fi membri ce-și vor asuma RĂSPUNDERI nu privilegii.
  6. Autoritatea liderilor se va baza pe SUSȚINEREA membrilor, retragerea susținerii va duce instantaneu la pierderea autorității încredințate.
  7. Liderii Noua Republică vor avea MANDAT IMPERATIV. Retragerea mandatului de lider va sta permanent la îndemâna membrilor.
Acesta este Noua Republică, PRIMUL TĂU PARTID!

_______________________________
*)  Politica, democrația și votul sunt singurele instituții viabile pentru organizarea unei comunități. Ele, în sine, nu au nimic găunos. Omul "politic" le-a terfelit prin simulare și pervertire în scopul intereselor personale. De acum înainte va trebui să folosim ghilimele pentru termenii politică, democrație și vot referindu-ne la sensurile lor, actual și vremelnic, pervertite.